4.11.2011

Πολιτική

Δεν υπάρχει χρόνος για πολιτικά παιγνίδια

Διαβάστε επίσης

» Ερωτήματα από ένα αιματηρό πραξικόπημα – θέατρο

Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος

» Η επικίνδυνη απομάκρυνση από την Ευρώπη

Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος

» Η πονηρή και η δημοκρατική νοοτροπία των Ελλήνων

Δημοσθένης Κυριαζής

» Η Δύση επανέρχεται στα καλά νέα…

Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος

» Ένας κότσυφας που τον λέγαν Σταύρο

Δημήτρης Καμάρας

Δεν υπάρχει χρόνος για πολιτικά παιγνίδια

Η χώρα μας αμφισβητείται διεθνώς, οι πλούσιοι εταίροι μας έχουν ενεργοποιήσει διαδικασίες αποπομπής μας από την ευρωζώνη, η ηγεσία μας αντιμετωπίσθηκε απαξιωτικά και υποτιμητικά στις Κάννες και οι Έλληνες πολίτες αγωνιούν, προσπαθούν να περισώσουν ότι σώζεται, η αβεβαιότητα στο εσωτερικό της χώρας χτύπησε ”κόκκινο” και κάθε ώρα απραξίας που περνάει επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Οσοι έχουν σχέση με την οικονομία και τις ψυχολογικές αντιδράσεις των πολιτών, γνωρίζουν ότι το καθεστώς αβεβαιότητας δεν μπορεί να παραταθεί άλλο. Το πολιτικό ζήτημα είναι κρίσιμο να διευθετηθεί σήμερα, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, το μοιραίο πλέον μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. ”Οτι είναι να γίνει, ας γίνει τώρα” , υπογράμμιζε ανώτερο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, μεταδίδοντας ακριβώς την αγωνία της τραπεζικής αγοράς για την τελευταία μέρα της εβδομάδας.

Στην κατάσταση που είναι η χώρα πια όλα μπορούν να συμβούν. Η Ελλάδα έπεσε στην άβυσσο και πρέπει να εξέλθει αυτής και να ξανασταθεί στα πόδια της, ότι κι αν συμβεί. Υπό αυτή την έννοια πολιτικά παιγνίδια δεν χωρούν αυτή την ώρα. Προέχει η επάνοδος στην ομαλότητα και η διαμόρφωση κατά το δυνατόν συνθηκών σταθερότητας. Η επαφή με την Ευρώπη είναι απόλυτη ανάγκη να αποκατασταθεί τάχιστα και αυτό πρέπει να γίνει με καθαρό και αξιόπιστο τρόπο.

Αυτή την ώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έργο της οποίας θα είναι η αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης στο εξωτερικό και ειρήνης στο εσωτερικό. Ο,τι άλλο οδηγεί στην καταστροφή. Και το σημαντικότερο τα πάντα είναι απαραίτητο να κριθούν έστω αργά τη νύχτα της Πέμπτης. Η Παρασκευή πρέπει να βρεί τη χώρα με αξιόπιστη κυβέρνηση κοινής αποδοχής η οποία θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα και θα προετοιμάσει τις εκλογές σε εύλογο χρόνο. Οτιδήποτε άλλο μας αποκόπτει από την Ευρώπη και δημιουργεί περιβάλλον μείζονος εθνικής κρίσης , ικανής να προκαλέσει εθνική καταστροφή ιστορικών διαστάσεων. Και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.

Δημοσιεύθηκε TOVIMA.gr, 3.11.2011

blog comments powered by Disqus

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης

Αντώνης ΚαρακούσηςΟ Αντώνης Καρακούσης έχει σπουδάσει οικονομικά. Το 1983 αρχίζει να δημοσιογραφεί στην "Ελευθεροτυπία" και ειδικεύεται στο οικονομικό ρεπορτάζ. Το 1991 μεταπηδά στην "Καθημερινή", στην οποία παραμένει δεκατρία χρόνια διατρέχοντας όλα τα κλιμάκια της διευθυντικής ιεραρχίας. Από το Δεκέμβριο 2004 αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Τα Νέα" και «Το Βήμα». Toν Αύγουστο 2011 ανέλαβε τη Διεύθυνση του "Βήματος". Στο βιβλίο του με τίτλο “Μετέωρη Χώρα - Από την κοινωνία της ανάγκης στην κοινωνία της αφθονίας (1975 – 2005)" ο Αντώνης Καρακούσης καταγράφει τα γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελλάδα το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα.

» Θέματα

"αγανακτισμένοι" crisis Egypt Goldman Sachs greece politics PSI Syria αγορές ΑΕΠ Αθήνα αλλαγές αλλαγή ανάπτυξη Ανδρέας Παπανδρέου ανεργία αντιπολίτευση αξίες Απεργία Αραβικές Χώρες Αριστερά Βενιζέλος Βερολίνο βιομηχανία Βουλή Βρυξέλλες Γερμανία Γιώργος Παπανδρέου γραφειοκρατία γυναίκες ΔΗΜΑΡ Δημοκρατία δημόσιο Δημοσιογραφία Δημοσιογράφοι δημόσιος τομέας δημοσκοπήσεις δημοψήφισμα διαδίκτυο διακυβέρνηση διαρθρωτικές αλλαγές διατροφή διαφήμιση διαφθορά διεθνή διεθνής οικονομία ΔΝΤ δραχμή ΕΕ εκλογές Ελλάδα έλλειμμα Ελληνες ελληνική οικονομία εξουσία ΕΟΚ επενδύσεις Επικοινωνία επιχειρηματικότητα επιχειρήσεις εργασία ευρώ Ευρωζώνη Ευρωπαϊκή Ενωση Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρώπη Εφημερίδες ηγεσία ΗΠΑ Ισπανία καθημερινότητα καπιταλισμός Καραμανλής κατανάλωση κεντροδεξιά Κίνα ΚΚΕ Κοινωνία κόμματα κομματισμός κουλτούρα κούρεμα κράτος κρίση κυβέρνηση λαϊκισμός Λιβύη λιτότητα Λουκάς Παπαδήμος μάνατζμεντ Μέρκελ Μέσα Ενημέρωσης μεταρρυθμίσεις ΜΜΕ Μνημόνιο μουσική ΝΔ Νέα Δημοκρατία νοοτροπία οικονομία οικονομική θεωρία οικονομική κρίση οικονομική πολιτική ΟΟΣΑ παγκοσμιοποίηση παιδεία Παπαδήμος Παπανδρέου παραγωγή ΠΑΣΟΚ ποιότητα ζωής πολίτες πολιτικά κόμματα πολιτική πολιτικοί πολιτικός λόγος πολιτισμός πρωθυπουργός πτώχευση Σαμαράς Σημίτης συναίνεση Συνδικαλισμός συνείδηση συνεργασία Σύνοδος Κορυφής Σύνταγμα Συρία ΣΥΡΙΖΑ τέχνη τεχνολογία τηλεόραση τράπεζες τρόικα Τσίπρας υγεία φιλελευθερισμός φτώχεια χρεοκοπία χρέος χρηματιστήρια ψηφιακή τεχνολογία